Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-03@00:31:29 GMT

امامزاده‌های محله بازار تهران تعطیل شدند

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۷۷۸۳۴

امامزاده‌های محله بازار تهران تعطیل شدند

به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، چندی پیش رئیس جمهور در جلسه ستاد کرونا از برگزار نشدن مراسم مذهبی در ایام ماه مبارک رمضان خبر داد و پس از آن با توجه به وضعیت قرمز کرونایی در تهران، از اول هفته جاری به مدت ۱۰ روز برخی از مشاغل و به ویژه مغازه‌ها تعطیل شدند.

در روزهای نخست اعلام تعطیلی در مناطق قرمز و تعطیلی مشاغل در تهران، برخی از متولیان امامزاده‌ها از سوی ستاد کرونا و مدیریت بحران تذکرهایی برای باز بودن درهای امامزاده گرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما با توجه به اینکه ابلاغیه‌ای از سوی ستاد کرونا و اوقاف مبنی بر تعطیلی امامزاده‌ها صادر نشده بود، حجت‌الاسلام سیدهاشم حسینی، معاون فرهنگی اوقاف تهران از ادامه فعالیت امامزاده‌ها خبر داد و قرار شد فضای باز بقاع متبرکه در ایام ماه رمضان باز باشد و زائران بتوانند با رعایت فاصله اجتماعی و نکات بهداشتی به این اماکن مقدس مشرف شوند.

برخی از امامزاده‌های استان تهران که در ایام مناسبتی هر ساله برنامه‌های متنوعی داشتند و میزبان زائران بودند، با توجه به شیوع کرونا محدودیت‌هایی را به منظور حفظ سلامت زائران در نظر گرفتند؛ به طوری که در کنار بسته بودن تربتخانه، هنگام ورود زائران اقدام به ضدعفونی دست‌ها و حتی کفش آنها می‌کردند و فضای باز امامزاده را نیز برای جلوگیری از تجمع مهیا کرده بودند. اما از روز گذشته با اصرار مسؤولان مدیریت بحران در برخی مناطق، چند امامزاده بسته شد و به گفته متولیان و خادمان این بقاع متبرکه، حتی افرادی که عضوی از خانواده آنها در شبستان و محوطه امامزاده به خاک سپرده شده است، نمی‌توانند به زیارت اهل قبور بروند.

بیشتر امامزاده‌هایی که با دستور ستاد کرونا بسته شدند، در محله بازار قرار دارند؛ به طوری که درهای امامزاده سیدناصرالدین (ع)، امامزاده روح الله الحسنی (ع)، امامزاده سید اسماعیل (ع)، امامزاده چهل تنان (ع)، امامزاده سیدولی (ع)، امامزاده زید (ع) و امامزاده یحیی (ع) در محله بازار از امروز به مدت ۱۰ روز بسته شدند و پذیرای زائران نخواهند بود. علاوه بر این، بسیاری از متولیان مساجد محله بازار نیز با دستور ستاد کرونا و پدافندغیرعامل اجازه برپایی نماز جماعت نداشته و حتی مجبور به بستن درهای مساجد شدند.

حجت‌الاسلام سعید مرادزاده، مدیر آستان امامزاده زید (ع) بازار با بیان اینکه تعطیلی امامزاده به معنای توقف فعالیت‌های ما در ماه رمضان نیست، می‌گوید: با اخطارهایی که از سوی مسؤولان ستاد کرونا و مدیریت بحران منطقه داشتیم، درهای امامزاده بسته شده است و هیچ زائری امکان تشرف به محوطه امامزاده را نیز ندارد. البته ما در ایامی که درهای امامزاده بسته است، همچنان برای تهیه ارزاق و بسته معیشتی در تلاش هستیم تا قبل از نیمه ماه رمضان بسته‌های معیشتی را به نیازمندان برسانیم.

با توجه به تعطیلی موقت امامزاده‌ها، برنامه‌های فرهنگی متنوعی نیز در ایام ماه رمضان توسط خادمان بقاع متبرکه تدارک دیده شده است؛ به طوری که مراسم ترتیل خوانی و جزءخوانی و همچنین برنامه‌های مذهبی بدون حضور جمعیت برگزار و در بستر فضای مجازی پخش می‌شود.

به گفته مسؤولان امامزاده روح الله (ع) در حوالی بازار تهران، این آستان نیز با وجود بسته شدن درهای امامزاده اقدام به تهیه و توزیع بسته معیشتی و غذای گرم بین نیازمندان می‌کند و تعطیلی امامزاده، ظاهری است.

مسؤولان امامزاده صالح (ع) تجریش نیز می‌گویند: این آستان با محدودیت در ایام ماه رمضان باز است و از ساعت ۱۰ تا ۱۸ پذیرای زائران خواهد بود. همچنین برنامه‌های مذهبی در این آستان همچون مناجات خوانی با نوای محمد طاهری هر شب از ساعت یک بامداد از طریق فضای مجازی و شبکه پنج سیما پخش خواهد شد.

در امامزاده پنج تن (ع) لویزان نیز با وجود اعمال محدودیت‌های کرونایی و بسته بودن تربتخانه، در کنار برنامه‌های مذهبی، کلاس‌های قرآنی به صورت آنلاین و از طریق فضای مجازی برپا می‌شود. البته در امامزاده معصوم (ع) خیابان قزوین نیز فضای امامزاده همچنان میزبان زائران است و ممنوعیت ورود به این آستان اعمال نشده است.

سال گذشته با توجه به شیوع کرونا درهای امامزاده‌ها بسته بود و فقط برنامه‌ها از طریق فضای مجازی دنبال می‌شد. امسال با توجه به اعمال محدودیت‌ها برخی از امامزاده‌ها همچنان باز هستند اما اجازه برپایی مراسم مذهبی با حضور زوار را ندارند.

به گزارش فارس، با وجود تعطیلی بسیاری از مشاغل، امامزاده‌های استان تهران باز بودند و مردم با رعایت نکات بهداشتی به زیارت مشرف می‌شدند. البته تربتخانه امامزاده‌ها برای جلوگیری از شیوع کرونا بسته شده بود و فقط محوطه و شبستان بقاع متبرکه پذیرای زائران بود که از امروز برخی از امامزاده‌ها به ویژه امامزاده‌های  محله بازار تعطیل شدند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: بازار امامزاده ماه رمضان مراسم مذهبی امامزاده های بازار تهران درهای امامزاده ستاد کرونا امامزاده ها بقاع متبرکه ایام ماه محله بازار فضای مجازی برنامه ها ماه رمضان بسته شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۷۷۸۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم سوغات، ۲۵درصد هزینه‌های زائران

به گزارش قدس خراسان، شاید برای خیلی‌ها اینکه بدانند از مجموع زائران و مسافرانی که مشهد را به عنوان مقصد سفر خود در طول سال انتخاب می‌کنند بیشترین زائران از کدام مناطق هستند یا اینکه کدام مناطق مشهد برای زائران و مسافران بیشترین جذابیت را دارند و مواردی از این دست جذابیت داشته باشد.

در پژوهشی که جمعی از کارشناسان و استادان جهاد دانشگاهی مشهد با کمک دانشجویان و علاقه‌مندان معمولاً در دوره‌های مختلف انجام می‌دهند می‌توان پاسخ بسیاری از این پرسش‌ها را یافت. با وجود این البته فرصتی برای مسئولان و دست‌اندرکاران حوزه مدیریت اجرایی و شهری به وجود می‌آید تا از این پژوهش و آمارهای آن برای ارتقای کیفیت خدمات‌رسانی و برنامه‌ریزی برای ماه‌ها و سال‌های بعد استفاده کنند.

پژوهشگر سازمان جهاد دانشگاهی مشهد درباره پژوهش‌هایی که با موضوع سفر زائران و مسافران به مشهد توسط این مرکز انجام می‌شود، می‌گوید: این اتفاق با ارائه پرسش‌نامه‌هایی که معمولاً به صورت مستقیم برای جامعه هدف در نظر گرفته می‌شود ساماندهی می‌شود و به این لحاظ که زائر و مسافر مستقیم نظراتش را عنوان می‌کند و به پرسش‌ها پاسخ می‌دهد به واقعیات نزدیک‌تر است.

مریم رسول‌زاده در خصوص اینکه بیشترین زائر و مسافری که مشهد را به عنوان مقصد سفر خود انتخاب می‌کنند از کدام مناطق و استان‌های کشور هستند، می‌گوید: آخرین آمارها و پژوهش‌های پژوهشکده مربوط به سفرهای نوروزی است، با وجود این با بررسی‌هایی که به تناوب انجام شده است تا حدود زیادی در سایر فصول سال نیز همین آمارها با اندک تغییراتی ثبت می‌شود. 

وی ادامه می‌دهد: بیشترین زائر و مسافری که مشهد را به عنوان مقصد سفر خود انتخاب می‌کنند به ترتیب از استان‌های تهران، اصفهان و آذربایجان شرقی هستند.

پژوهشگر سازمان جهاد دانشگاهی مشهد در مورد جاذبه‌های مورد نظر زائران و مسافران نیز بیان می‌کند: بیشترین جاذبه‌هایی که برای زائران و مسافران وجود دارد به ترتیب حضور در حرم مطهر امام رضا(ع) و بهره بردن از فیض زیارت است، سپس مجموعه‌های آبی، طرقبه شاندیز، پارک کوهسنگی، آرامگاه فردوسی و زیارت امامزادگان یاسر و ناصر(ع) در رده‌های بعدی قرار دارند.

رسول‌زاده از حضور در بازارهایی همچون بازارهای اطراف حرم مطهر امام رضا(ع) از جمله بازار رضا، بازار میدان ۱۷شهریور، بازار فردوسی، مجموعه بازارهای الماس شرق و سپاد و همچنین بازار مرکزی مشهد به عنوان مقاصد خرید زائران و مسافران یاد می‌کند و می‌گوید: از هزینه‌های سفر زائران و مسافران به مشهد چیزی در حدود ۲۵ درصد آن سهم خرید سوغات است.

خبرنگار: هاشم رسائی‌فر

هاشم رسایی‌فر

دیگر خبرها

  • خبر تلخ برای فیلم بازها؛ وبسایت Subscene به زودی تعطیل می‌شود
  • محله کم‌برخوردار حصه در مسیر توسعه‌ است
  • شنبه تمامی میادین و بازار های میوه و تره‌بار تعطیل است
  • وضعیت بازار اجاره مسکن در جنوب تهران
  • راهکارهای بهبود فضای بالکن
  • شنبه همه میادین و بازار‌های میوه و تره بار تعطیل است
  • سهم سوغات، ۲۵درصد هزینه‌های زائران
  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • پنجشنبه را تعطیل کنید که از نظر فرهنگی و تمدنی مهم است | برای فعالیت اقتصادی هم فضای مجازی و دورکاری هست!
  • رئیس اتحادیه طلای تهران: اعتصاب طلافروش ها در واکنش به مقررات مالیاتی دولت/ بازار طلا در تهران نیمه تعطیل است